Ταξιάρχες Καλαμάτα - Έναρξη Κατηχητικών - 2019-2020

Οι δράσεις της ενορίας μας κατά το νέο εκκλησιαστικό και σχολικό έτος (2019-2020)

1. Κατηχητική συντροφιά παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου

Δημοτικό
Έναρξη Σάββατο 12.10.19 και ώρα 17:00

Γυμνάσιο
Έναρξη Κυριακή 13.10.19 και ώρα 17:00

Οι δράσεις αυτές θα λαμβάνουν χώρα στην «Ενοριακή Στέγη», την αίθουσα νεότητας της ενορίας μας , η οποία βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Μέσα από τις ως άνω συντροφιές τα παιδιά της ενορίας μας έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους ως μια παρέα που έχει να αντιπροτείνει στην μοναξιά και την αντιπαλότητα της σημερινής εποχής την αλληλεγγύη και την αγάπη της χριστιανικής μας πίστης. Μια πίστη που γίνεται γνωστή στα παιδιά με έναν τρόπο ευχάριστο, μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι και την δημιουργική συνεργασία των παιδιών μας, υπό την καθοδήγηση τεσσάρων νέων και παράλληλα ιδιαίτερα ικανών κατηχητών-παιδαγωγών.

Κατηχητές
Δώρα Ξυπολίτου
Γεώργιος Παπαδόπουλος
Αλεξάνδρα Κόκκινου
Μαρία Κακκαβά

Υπεύθυνος
π.Ζαφείριος Κουτελιέρης

2.Ομάδα Καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ)

Έναρξη Σάββατο 12.10.19 και ώρα 16:00

Η δράση θα λαμβάνει χώρα κάθε Σάββατο και ώρα 16:00-17:00 στον προαύλιο χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο γειτνιάζει με τον Ιερό Ναό μας. Η δράση αυτή αποτελεί μία αφορμή να ζήσουμε την άθληση με τους όρους όχι του ανταγωνισμού και της αντιπαλότητας, αλλά της χριστιανικής-αγαπητικής συνεργασίας και συνύπαρξης. Η δράση πραγματοποιείται υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση έμπειρου προπονητή.

Προπονητής
Νεκτάριος Μαλαπάνης

Υπεύθυνος
π. Ζαφείριος Κουτελιέρης

3. Συναντήσεις ενηλίκων με επίκεντρο την ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας και γενικότερη συζήτηση γύρω από την Θεία Λατρεία.

Έναρξη Δευτέρα 14.10.19 και ώρα 17:00

Η ως άνω δράση θα λαμβάνει χώρα στην αίθουσα «Ενοριακή Στέγη» παραπλεύρως του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στοχεύει η εν λόγω δράση σε μια σειρά δημιουργικών συναντήσεων-συζητήσεων με πυρήνα το δόγμα της πίστης μας και το πως αυτό φανερώνεται με τρόπο αγιοπνευματικό μέσα στην Λατρεία της Εκκλησίας μας, η οποία κορυφώνεται στο μέγιστο των μυστηρίων, σε αυτή δηλαδή την ίδια, την Θεία Λειτουργία.

Εισηγητής-Υπεύθυνος
π.Ζαφείριος Κουτελιέρης