Ταξιάρχες Καλαμάτα - Συναντήσει Φοιτητών 2019 - 2020

Δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας φιλοξενούμενες από την ενορία μας

Συναντήσεις Φοιτητών-Φοιτητριών και Νέων

Έναρξη Τετάρτη 09.10.19 και ώρα 20:00

Η ως άνω δράση θα φιλοξενείται στην αίθουσα «Ενοριακή Στέγη» παραπλεύρως του Ιερού Ναού και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη με ώρα προσέλευσης 20:00 και ώρα έναρξης 20:30. Οι σύγχρονες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι και οι νέες μας φαντάζουν ως τείχη ανυπέρβλητα ακόμα και στα μάτια των πιο θαρραλέων. Ο ανταγωνισμός μεγάλος, οι απαιτήσεις του κοινωνικού περίγυρου υπερβολικές και ο νέος άνθρωπος μοιάζει ολοένα ανήμπορος, παντελώς μόνος και μέχρι καταθλίψεως απογοητευμένος.

Ο πάντα όμως επίκαιρος λόγος της Εκκλησίας μας έχει να προσφέρει σωτήριες λύσεις όχι ως μια απλή λεκτική σοφία αλλά ως ένας εντελώς νέος τρόπος ζωής. Γιατί ο λόγος της Εκκλησίας είναι αυτός ο ίδιος ο Υιός και Λόγος του Θεού που έρχεται ως πρόσωπο που δεν μας μιλάει απλά για το πως να ζούμε αλλά γίνεται αυτός ο ίδιος παράδειγμα ζωής. Με οδηγό Εκείνον που νίκησε ακόμα και αυτόν τον έσχατο εχθρό του ανθρώπου δηλαδή τον θάνατο, η υπέρβαση των κοινωνικών και επαγγελματικών δυσκολιών δεν φαντάζει πια κάτι το τόσο τρομακτικά ανυπέρβλητο.

Γενικά, οι συναντήσεις αυτές θα αποτελέσουν εν πρώτοις μια αφορμή να γνωριστούμε, ώστε να καταλάβουμε βασικά ότι όλοι μοιραζόμαστε παρόμοιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Έτσι ο κάθε νέος και νέα που νιώθει ότι δεν μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος των προβλημάτων του θα έχει την ευκαιρία να ακούσει, αν μη τι άλλο, ότι υπάρχουν και άλλοι με παρόμοια ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Έπειτα μέσα από τις συζητήσεις, οι οποίες θα αντλούν με μεθοδικό τρόπο στοιχεία από τον πλούτο της Πατερικής Θεολογίας, θα επιχειρήσουμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι αν και δεν υπάρχουν λύσεις μαγικές υπάρχουν σίγουρα όμως λύσεις Εκκλησιαστικές. Λύσεις οι οποίες στηρίζονται στον τρόπο που μας πρότεινε ένα πρόσωπο υπαρκτό και το οποίο δεν είναι άλλο από Αυτόν τον ίδιο τον Αναστημένο Χριστό μας. Διότι για τον ενωμένο με τον Χριστό η μοναξιά αντικαθίσταται από την κοινότητα και ο φόβος για τον άλλο μεταβάλλεται σε αγάπη, καθώς ο εχθρός γίνεται φίλος και ο ξένος αδελφός.

Εισηγητής-Υπεύθυνος
π.Ζαφείριος Κουτελιέρης